vineri, 8 ianuarie 2010

Charlie

And Charlie's makin' me
And Charlie's makin' me smile

A fost langa mine de cand am inceput sa percep lumea,m-a ajutat sa simt lucruri pe care nu le pot percepe,m-a facut sa scot frumusetea din orice.Ce simti cand vezi apusul sau rasaritul,ploaia care cade sau fulgii de nea ce danseaza sub ochii tai?Care e singurul factor optimist in viata asta?
Charlie este prietenul imaginar.Imaginatia.
Cand auzi un sunet sau cand vezi o imagine,Charlie iti poarta simturile si le transforma in ceva imens,intr-un complex de simturi metamorfozate in trairi profunde.Charlie e motivul pentru care mai exista zambete,Charlie ma face sa rad.Este pretutindeni alaturi de fiinta umana,iti ridica moralul de cate ori ai nevoie.Cateodata te intrebi cum incape atata imaginatie in tine.El te face sa te intrebi "Dece nu?".Cineva a zis odata :"A-ti imagina inseamna totul,a sti nu inseamna nimic".
Cine ne consoleaza pentru ceea ce nu suntem?Imaginile creatoare ce percep mai mult decat intelege recea ratiune.Ea scoate intrunericul la lumina,face posibil orice.Realitatea si adevarul fac parte din relatia umana sociala.Imaginatia e mai presus.Credinta nu e bazata pe fapte concrete,nu trebuie sa aiba nici macar un sambure de adevar.Ea reprezinta capacitatea de a spera,de a fi mai buni,si toate astea se trag din imaginatie.Sentimente ce ies la iveala,posibilitatea de a vedea dincolo de lucruri rationale.Ce rost are iubirea fara a avea un nucleu imaginar?Ce rost ar avea daca centrul dragostei nu ar fi un proiect imaginar?
Sa vezi dincolo de lucrurile evidente,sa percepi lumea si altfel,sa aduni tot ce exista in univers si sa modelezi dupa bunul plac,asta e darul cel mai de pret.

Charlie,el imi spune povestea.O poveste care ma face mai vesel,mai optimist,chiar daca nu e a mea.Prietenul imaginar,inspiratia.

So much more than
Charlie's wakin' me
To my core and
Charlie's shakin' me
And tell my story
And Charlie's makin' me
And Charlie's makin' me smile
Oh oh now

My heart....your skin
This love....I'm in
We don't arrive without a surprise
You're right.....I'm wrong
Be free.....belong
Intimate sight has come in to light

3 comentarii:

  1. Pe prietenu' meu imaginar il cheama Josh :) Nu vrei sa le facem cunostinta? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr'adevar, realitatea oricum nu e ceea ce iti doresti, e ceea ce faci tu sa fie, poate inconstient, asa ca nu mai bine te'arunci in bratele imaginatiei?
    Pe mine ma consoleaza mereu Cami [Cami cu, sau fara igrec], e umbra mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca fiecare are "un prieten imaginar". in cazul meu e un alter-ego foarte agitat, Amelie. ma bucur sa vad ca in sfarsit cineva a subliniat atat de clar: iubirea nu are legatura cu ratiunea! ai spus totul perfect.

    RăspundețiȘtergere