marți, 15 decembrie 2009

Nu ne-am nascut in locul potrivit/Eroii

De cateva zile stau si privesc cum lumea asta se duce dracului.Mi se pare ca nu mai avem nici o sansa,imi vine sa rad de cate ori vad sau aud cuvinte ca "schimbare".Accept realitatea,nu mai sper,nu incerc sa schimb ceva deoarece ar trebui o masa mare de oameni sa faca asta.Societatea e plina de thinichele,de oameni fara caracter,fara personalitate,fara esenta.Multi nu conosc respectul,nu stiu sa aprecieze.Ma scarbesc de generatia asta de tineri fara nici o perspectiva,plina de nesimtiti,tineri ce se cred mari filozofi.Oameni,intelegeti,asa nu puteti schimba nimic.O sa ramanem o pagina goala in cartea de istorie.Am observat ca inceputul mileniului a reprezentat o mare schimare,o schimbare mare dar rea.Nimic nu mai are farmec,tot ce vezi e banal pentru ca oamenii nu au vazut frumusetea unor lucruri si le-au distrus.Atitudinea tinerilor e penibila,se cred atat de importanti,atat de speciali.Imi dau mie lectii de viata.Asta mi se pare cel mai aberant lucru.Nu mai exista respect pentru cei mai mari,pentru batrani,parinti,profesori.Se cred superiori oricui si imi spun mie ca ei o sa schimbe lumea.O sa schimbe o pW*@!Ma deranjeaza enorm lipsa de respect pentru parinti.Ma simt strain de toata societatea,de toti oameni,prefer sa ma izolez si sa imi traiesc viata asa cum imi place fara sa iau vre-o legatura cu "mizerabilii" astia.Nu o sa instig la schimbare,o sa fiu singur in ceata de confuzi ce are arme si tace,singur in ceata care striga schimbare si nu au nici cea mai vaga idee ce inseamna asta.Tu esti constient ce zic,sau cel putin,asa sper.Nu am primit nimic,si incerc sa fac totul din acest nimic.Am cazut de atatea ori incat nu vreau sa schimb absolut nimic.M-am consolat de mult.Nu vreau sa impartasesti aceleas lucruri cu mine,nu e cel mai fericit caz cel ce se regaseste in ce scriu eu.Am incercat sa-mi exprim parerea.Nu ne-am nascut in locul potrivit.

Ziceam mai sus de parinti si cum tinerii nu ii respecta pe cei care le-au dat viata.Mi-e greu sa vad cum sufera pentru noi,cum se sacrifica doar ca sa fim fericiti.Nu ii intelegem cand zic Nu,avem impresia ca lumea e la picioarele noastre.Ganditiva ca ei,la varsta noastra,nu'si petreceau timpul prin cluburi,prin baruri,nu se imbatau ca porcii,nu mancau orice,nu aveau pepsi si cola.Ei au invatat pentru a reusi in viata,nu au fost niste gunoaie ca si tanara generatie,care profita de pe urma oricui.Ei nu s-au simtit importanti,ei au incercat cu adevarat sa schimbe ceva.Vad azi cum se plang unii ca nu au una sau alta,ca nu au destul.Niciodata nu-i destul insa ei s-au descurcat si azi ne cresc cum pot,ne iubesc.Ne facem ca nu vedem,ne facem ca toate chestiile astea nu exista,ignoram adevarul si ne imaginam ca lucrurile stau total diferit.Ne radem cand auzim ca aveau televizoare alb-negru,un singur post tv.Ni se pare ca nu putem trai doar cu atat.Ei s-au descurcat si numai cu atat.Azi putem avea orice,putem asculta orice muzica,putem vedea orice film,putem sa cunoastem orice cultura,sa mancam mancare din orice zona a lumii si tot nu e destul.Parintii nostri au suferit si ne uitam inapoi si radem.Imi vine sa plang.Imi vine sa fug oriunde din tara asta fara nici un principiu moral.

Si-ai mei,sunt sigur,ca ai tai
Nu m-au crescut cu vanatai
M-au invatat cum sa n-o iau pe alte cai
Mi-au explicat ca lumea-i rea
Si viata-i grea,si tre sa fac cumva ceva
Mi-au spus ca odata si-odata se duc
Si tre sa ma agit ca tre sa ma lupt
Ca timpu` trece dintr-un foc
Ma plimba din loc in loc
Ma schimba dupa noroc
M-alearga doar pentru un singur vot

Melodia asta subliniaza mult mai bine ceea ce vreau sa zic.Sa stiti ca putem face ceva in privinta asta.Sa ne iubim parintii,sa-i respectam,sa fie pentru noi primele repere morale.Sa ii intelegem cand isi ineaca amarul in alcool,au si ei supararile lor.Nu ii judecati niciodata!Ei sunt niste eroi!Ultimii eroi care au fost pe pamantul asta.Intr-o zi o sa plece.....O sa ramana lumea plina de sobolani si de gunoaie.O lume plina de parveniti,de oameni rai,de ignoranti si fatarnici.Strangeti-i mai des in brate!Si cand sunteti suparati,nu va plangeti lor,stiu ei mai bine prin ce treceti.Aratati-le bucurie si ganditi-va mai des la ei.Sper ca m-am facut auzit,sper ca o sa invatati ceva din ce am scris si ca unii o sa isi schimbe atitudinea cel putin,fata de eroi.

11 comentarii:

  1. super...sincer,doar mama e un erou pt mine,si un model...in schimb tatal....
    oricum....felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai cum sa schimbi nimic. Degeaba se trezesc 10 oameni sa schimbe conceptii, sisteme si alte cele pentru ca nu vor reusi. Toate aceste incercari sunt decat niste esuari.
    Populatia e atrasa de oameni prosti.Prostia atrage. Si degeaba un om inteligent incearca sa spuna ca e gresit tot ce se intampla, pentru ca el spune si el se aude.

    Iti dau cateva exemple si o sa vezi tu ce concluzie tragi din asta.
    Oamenii care chiar nu au ce face inca se mai uita pe 0TV sa vada cand o vor gasi pe Elodia.
    Uni se uita la aces di(n)rect .
    Altii fumeaza pentru ca vor sa devina cul.
    Uni inca isi trag ciorapii peste pantaloni si au in picioare adidasi cu arcuri si culori prost puse de parca ar fi vomitat cineva pe ei.
    Sau... desene animate prost facute cu tenta agresiva. Si se mai intreaba lumea de ce copilul si-a omorat mama, tatal si sora? Sa fim seriosi. Ne punem intrebari stupide.

    Eh, is multe exemple.
    Oricum, spune-mi tu. Chiar crezi ca mai se pot face schimbari?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau o chestie ce am vazut-o chiar astazi.
    Era pe jos un ambalaj si o tipa se trezeste sa spuna: doamne,primaria asta nu face nimic, suntem ingropati in mizerie.
    pai asa cum sa apara schimbari?
    Asteptam sa tot intervina altii dar noi nu facem nimic sa schimbam situatia.
    Nu era oare mult mai simplu daca ridica ea ambalajul fara sa astepte sa actioneze altii?
    Nu, era mai interesant asa, e foarte bine cand dam vina pe altii, evident.
    Asta e societatea si nu poate fi schimbata, indiferent ca ne convine indiferent ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu vreau sa schimb conceptii,idei,atitudini.Vreau doar sa arat ce ma dereanjeaza.Am zis ce am simtit deoarece lucrurile astea ma seaca.Schimbarea e imposibila si asta a fost primul lucru care l-am zis in postare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da ,am inteles ce ai spus insa nu ma refeream la tine, nu ma intelege gresit.
    Mihai, pe multi ne deranjeaza ce se intampla dar din pacate chiar nu avem ce sa facem.
    Se tot spune ca noi suntem generatia care inca mai poate schimba, insa toti din aceasta generatie stim ca nu vom face schimbari, ca nu vom reusi.
    Mereu vor fi cei ce ne trag in jos. Si din pacate eu vad ca ne complacem in situatia asta.
    Da, si pe mine ma seaca tot ce se intampla...insa mai nou nu mai ma gandesc la chestii de genu pentru ca stiu ca sunt absolut inutile.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ma lasa sa pun linkul melodiei , oricum , ai dreptate si sti ca mie imi place tot ce scri:X
    Take care;x!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai scris niste adevaruri, chintesenta societatii prezente

    RăspundețiȘtergere
  8. Sau, mai pe scurt, cum ar zice Arssura: "suntem nascuti pacatosi!"

    RăspundețiȘtergere
  9. Cea mai nasoala faza e in legatura cu parintii,parerea mea.Am lasat-o la final,sa fie o concluzie a tot ce se intampla.Daca nici pe parinti nu ii respectam atunci pe cine?

    RăspundețiȘtergere
  10. este îngrijorător faptul că din de în ce mai mulţi oameni îşi alungă părinţii în aziluri.Stai şi te gândeşti:Oare cum se simt acei oameni când văd că odraslele lor îi abandonează mai rău ca pe nişte câini?
    Articolul tău îmi aduce aminte de melodia lui Adrian Păunescu de la Cenaclul Flacăra:Rugă pentru părinţi-o melodie foarte emotionanta şi adevărată care mă face să plâng de fiecare dată când o ascult.Cred că ai fi putut să o pui în articol...

    RăspundețiȘtergere
  11. de cateva zile numai melodia asta imi suna in boxe, in cap, o fredonez in aerul inghetat...deci da:)

    RăspundețiȘtergere