vineri, 4 decembrie 2009

Scrisoare

In urma cu o luna,cand mi-am inceput "activitatea",am sperat ca acest blog sa fie mai special,sa fie diferit si totodata sa ma fac auzit.Nu stiu daca am reusit,decizia e a voastra.Acest post este,asa cum sugereaza si titlul,o scrisoare catre toti cei ce ma asculta,catre toti cei care imi citesc postarile si catre cei care imi impartasesc trairile.Simt nevoia sa spun si alceva decat povesti sau frustrari,simt nevoia sa ma adresez direct.





"Draga cititorule,



Scriu aceste randuri in speranta ca ma vei auzi si poate ma vei intelege.Ai auzit de la mine multe,ti-ai facut o impresie,ti-ai prezentat parerea.Vreau sa iti zic ce ganduri imi trec acum prin cap,sa ma intelegi cu adevarat.
In ultima vreme am fost foarte trist,foarte deprimat,am trecut prin niste momente grele si inca mai trec.Toata viata am fost ofticat pentru tot felul de prostii ce nu meritau atentie.Am ajuns intr-o prapastie,in care trebuia sa ajung mai devreme sau mai tarziu.Atunci cand vezi tristetea celor apropiati,merita sa plangi.Simt ca nimeni nu ma intelege,oamenii nu vad decat ceea ce vor ei sa vada.Asta ma doare cel mai tare,cand tre sa afisez un zambet trist.
Sa sti ca lumea are standarde.Nu te accepta daca nu impartasesti aceleas idei cu ea.Lumea te catalogheaza mai repede decat iti poti imagina.Te arunca intr-o cutie si te lasa acolo,te judeca si te condamna la ignoranta.Devii mediocru,oamenii incep sa se uite urat la tine,te simti strain si pleci.Pleci in lumea ta de fier,pe care ti-o sudezi asa cum vrei tu.Toata copilaria am incercat sa fiu bagat in seama de ceilalti,m-am facut de ras de sute de ori si am invatat ca nu are rost sa atrag atentia.
Viata,prietene,e prea grea de inteles.Un singur lucru e simplu.Esti singur.Sunt singur.Nu am cerut ajutorul nimanui,am incercat sa ies singur din probleme si azi te uiti la mine si te gandesti cum sa ma ajuti.Nu vreau ajutorul tau ci doar intelegerea ta.Poate si tu ai sentimente asemanatoare,esti dat la o parte de societate pentru ca esti diferit.Lumea e asa o ipocrita.In viziunea ei toti suntem diferiti,toti suntem speciali.Si cand vine vorba de a fi in adevaratul sens al cuvantului diferit,ea te arunca la gunoi.
As fi putut sta toata ziua sa-mi plang da mila,dar am hotarat sa iau viata asa cum e si sa o infrunt si tot ce scriu nu e pentru ca am ceva de spus,ci pentru ca vreau sa zic ceva.
Ce vreau sa zic e ca lumea nu te va intelege nici pe tine nici pe mine niciodata.Nu spera si nu astepta o schimbare,accepta.Nu lasa lumea sa te judece,nu-i lasa sa-ti spuna ca nu esti special.Esti special.Esti mai bun decat oricine si ce e mai important e ca numai tu sti asta.Esti important si nimeni nu poate sa te dea la oparte.Nu-i lasa sa spuna ca nu esti frumos,ca nu esti destept,ca nu meriti.Nu da atentie decat celor care merita.Respecta-i pe cei ce-ti sunt alaturi.Fi mandru de tine orice ar fi!
Sper ca m-ai inteles si iti dedic urmatoarele versuri dintr-o melodie pe care as vrea sa o asculti si tu ..
I know some shits so hard to swallow
But I just can't sit back and wallow
In my own sorrow
But I know one fact
I'll be one tough act to follow
One tough act to follow
I'll be...
One tough act to follow
Here today, gone tomorrow
But you have to walk a thousand miles

In my shoes, just to see
What it's like, to be me
I'll be you, let's trade shoes
Just to see what I'd be like to
Feel your pain, you feel mine
Go inside each other's minds
Just to see what we find
Looking shit through each others eyes

Don't let them say you ain't beautiful
They can all get fucked,just stay true to you
so..
Don't let them say you ain't beautiful
They can all get fucked,just stay true to you

(And to the rest of the world, god gave you the shoes
That fit you, so put em on and wear em
And be yourself man, be proud of who you are
Even if it sounds corny,
Don't ever let no one tell you, you ain't beautïful.)"




Marshall

7 comentarii:

  1. suntem frumoşi cu toate greşelile noastre hâde doar în privire iubitoare. mândria e o greşeală, nu poţi trăi cu capu' mare. poţi fi special, dar inutil. fiecare să-şi aleagă o treabă, şi să-şi vadă de ea, pt că a face bine e greu, şi un bine nu e bine, dacă nu e bine făcut. există admiraţie şi laudă obiectivă. ca mulţi alţii nu are rost să fi fost, iar ca unii nu vom fi, oamenii nu sunt egali, nu se pot compara. ajutorul e providenţial, prietenia se descoperă pe măsură ce vezi că nu o ai. frigul, durerea şi obosela sunt nişte iluzii, aşa şi stresu' sau depresia, motivaţia e decisivă, dacă ea e spre cele naturale, apare curajul. mergi în sus sau crapă. să nu te miri, să nu te întrebi, să nu te sperii. minciuna, răzbunarea şi răutatea se învaţă dinainte de a merge. dragostea e o gaură în inimă. învaţă să zâmbeşti întunericului, lumina vine din interior şi adumbreşte pt că este pt cei ce îţi vor fi aproape. din păcate nu ne putem comunica direct, dar experierea e posibilă ca metanoia, ca transformare într-un om nou, care face cât poate văzând cum e suferinţa, în care de la un punct încolo nimeni nu mai poate face nimic pt nimeni. minunile pot fi false, orice poate fi discreditat şi există cert doar la timpul continuu, al trăirii . . . . . nu există întuneric absolut, corectitudinea şi dreptatea, moralitatea, singure, sunt logică curată, care e nebunie curată ca lege în lume. regula e bunăvoinţa, să le dai oamenilor, nu după cum merită, ci după cum au nevoie, descoperind ce poţi, deci către tine: to be good enough in your own insight (oglindă, conştiinţă -când mişcarea vieţii a primit un sens paşnic). God speed, life is fair, life is earnest. live & learn, dacă nu noi, atunci când, acum

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu te opresti din scris..:)In primul rand scrii pt tine. Nu cred ca este cineva care sa spuna ca scrisul nu e o eliberare pt el. Scriem sa ne eliberam de tristeti, plangem cuvinte pe o pagina virtuala..si poate ca cineva va citi mai mult decat simple cuvinte.Poate cineva te va auzi.Poate ca vei gasi intelegere, si poate atunci iti va fi mai usor sa crezi in tine...
    Stiu cum e sa fi nevoit sa zambesti desi pe dinauntru te simti golit.Un zambet trist e mai dureros decat niste lacrimi varsate...pt ca mai mult decat suferinta exprima resemnare...
    take care...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma regasesc complet in tot ce scrii.. si culmea, cel mai greu lucru mi s-a parut sa pot zambi si sa ma prefac ca totu' e bine cand de fapt as fi vrut sa urlu de durere si de suparare..

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi, cei ce te citim , te intelegem.
    Intrebarea mea este : Poti sa te ridici singur?
    Astept un raspuns :).

    Scrie in continuare, admir ca faci asta. E cel mai frumos mod de-ati exprima sentimentele, scriind.

    RăspundețiȘtergere
  5. si e mult mai greu atunci cand crezi ca lumea te iubeste dar iti dai seama ca nu e deloc asa. Atunci chiar doare

    RăspundețiȘtergere